pühapäev, 28. märts 2010

Mina, alles kolmandat aastat aiapidaja, ei jõua ära oodata, et lumi ükskord sulaks ja aias toimetama saaks hakata. Plaane, mida ma kõike sel aastal tahan aias ellu viia, on rohkem kui aega :). Eks siis näeb, mis tuleb ja mis ei.

Käisin eile väljas luurel, et äkki on lumi maja servast juba nii palju ära sulanud, et on krookuseid näha, aga kahjuks mitte. Maad ei paista kuskilt. Seal, kus peaks lumikelluksed olema, on lumi alles põlvini. Ei tea, kas sel aastal tulevad siis lumikellukesed, krookused, tulbid, nartsissid kõik samal ajal või lükkub kõik lihtsalt edasi? Seda juba uurisin, et lumikellukesed siiski lume all üksinda salaja ära ei õitse ;).

Aga kui hoolega vaadata, siis vaikselt näitab talv siiski aias taandumise märke. Näiteks on näha juba lume sees eelmisel suvel istutatud õunapuu tippu ja samuti on hakanud lumekuhjade alt välja sulama põõsad. Kuigi nii ilu- kui ka marjapõõsad saavad olema vist küll sel hooajal kõik pinnakattevormis. Ka oksi ja okkaid on raske lume tõttu sel aastal väga palju aeda sadanud.

Siiski täna aknast välja vaadates tundub ikka veel, et tulevad hoopis valged jõulud või nagu vanavanaonu kunagi väga karmil talvel vanaisale suurte hangede kohta tähendusrikkalt öelnud oli: „Nendele hangedele ei tee üks suvi midagi!“ :) Loodame, et siiski teeb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar