kolmapäev, 30. mai 2012

Kevad on mõnus. Kui siin vahepeal need natuke soojemad ilmad olid, istusin igal õhtul kas raamatuga või mõne käsitööprojektiga õues ja nautisin päikest ja värsket õhku ja meie oma aeda. Tore. Ei tea, kui see talv nii pikk ei oleks, kas siis ka oskaks sellest kõigest samasugust rõõmu tunda?

Aga jah, enelased õitsevad ja tulbid samuti. Ja aed on juba täitsa suve nägu. Kuigi millegi pärast sel aastal on tulpe palju vähem kui eelmisel aastal. Küllap tuleb ikka suvel sibulad välja kaevata ja sügisel enne uuesti mahaistutamist peenart värske kompostimullaga turgutada. Eelmisel astal ma arvasin, et ehk õitsevad ilma vahepeal välja kaevamata ka, aga näe, ei õitse eriti ;). Ja nüüd on näha ka millised sordid on tugevamad ja millised mitte. Mõned pildid siiski tegin ka.

Erinevalt eelmisest aastast tundub mulle sel aastal aias ka palju rohkem igasugu putukaid ja mutukaid ja linde olema. Näiteks nägime ükspäev lisaks juba ammu tuttavatele musträstastele naabri aias linavästrikku, komposti hunnikus elavad sellised purakad (ei tea kelle vastsed need võiks olla, hirmus suured on nad küll...googeldades leidsin, et kõige sarnasem on ehk maipõrnika tõuk, aga neid ma meie aias näinud ei ole) ja siis ujus ükspäev meie uues tiigis vaablane ja katuseräästa alla on enadale pesa teinud perekond Maamesilased (päris nimega siis kimalased). Kuhu on kadunud sellised süütud ja pisikesed putukad nagu herilased? Nõmme ei ole linnastumas, hoopis vastupidi ma ütleks :).

Ahjaa. Vahepeal tähistasime vägeva grillipeoga meie koera sünnipäeva ka. Pildi pealkiri võiks ilmselt olla "Eesti suvi".

Pildid
1) Ja nii ma veedangi õhtuti aias aega
2) Tulp "Curly Sue"
3) Tulp "Spring green"
4) Tulp "Hollywood"
5) Tundmatu tõuk komposti hunnikus
6) Eesti suvi













posted from Bloggeroid

3 kommentaari:

  1. Ootan huviga, mida teadjad selle tõugu kohta ütlevad. Leian neid oma aiast ka pidevalt ja hulgim. Loodan, et pole mingi õudkahjur.

    VastaKustuta
  2. Mõnus kohake õhtutundide veetmiseks :)

    VastaKustuta
  3. See tõuk on hea kuivemapoolse kompostihunniku püsielanik. Täiesti kahjutu, pigem kasulik.

    VastaKustuta