pühapäev, 9. mai 2010

Meil on aias puitmööbel. Kauavalitud kaunike :-). Otsustasime olla mööbliga hästi korralikud ja õlitada seda igal kevadel, talveks viime mööbli kuuri varju alla ja suvel, kui otseselt ei kasuta, katame spetsiaalse kattega kinni. No et päike, vihm ja õietolm kahju ei teeks.

Kuna aga laud on kohvitassi toetamiseks aia kiikdiivanist liiga kaugel, tekkiski meil eelmisel suvel vajadus väiksema ja madalama laua järele. Ehk siis laiskus teeb leidlikuks ;-).

Mõeldud tehtud. Ühelt töökaaslaselt sain tugeva plaadiga ja metalljalaga ümmarguse laua, garaažist remondist järgi jäänud glasuurplaatide jäägid ning poest plaatimissegu ja vuugitäite.

Mõned tunnid nokitsemist ja udupeen laud oligi valmis. Vast toimunud tantsupeost inspireerituna (ja mulle kangesti tundus, et valged kolmnurgad on meeste puhvis rahvariidepluusi varrukad ja mustad kolmnurgad naiste keerlevad seelikud) sai laud endale nimeks „Tantsupeole”. Ja veel nüüdki, aasta aega hiljem, hakkan ma iga kord, kui ma lauda näen, ümisema Ska Faktori lugu "Tulge, lähme tantsupeole...".

Muidugi erinevalt teistest mu ideedest, on laua hea eelis see, et see on praktiline ja me tõesti kasutame seda. Ülejäänud ideed, näiteks silla ehitamine täiesti kuivale maale või koerale kuudi ette terrassi ehitamine....no, põhjuse leiab ju alati. Aga peamine ongi ju, et oleks tegevust ja oleks lõbus. Nii, et minu kohta võib ümber kohandada küll ütluse "las laps teeb, mis laps tahab, peaasi, et ei nuta" ütluseks "las naine teeb, mis naine tahab, peaasi, et ei vingu" ;-).


PS Nartsissid hakkasid ka lõpuks õitsema. Arvatavasti olen Lõuna-Eestis umbes kolme nädalaga maas. Ja pisikesi vahtrahakatisi on ka kõik kohad täis (aga pildistamist pean muidugi veel natuke harjutama).

2 kommentaari:

  1. Laud on Sul küll äärmiselt vahva. Ja mis peamine, säärased endatehtud asjad loovadki ju selle päris oma aia. Jõudu Sulle selliste asjade meisterdamiseks edapidigi.
    Jah, meil hakkavad nartsissid varsti juba lõpetama, eks põhilise töö teeb meeletu kuumus.

    VastaKustuta
  2. Laud on fantastiline.
    Ja sild kuival maal ja terrass kaukaasia lambakoerale on meil ka olemas ;)

    VastaKustuta